HEEL HEEL GOED NIEUWS: Max Verstappen wordt de 5e persoon op….

Late crash helpt Max Verstappen naar vijfde plaats in Grand Prix van Azerbeidzjan

Een zeer late crash tussen Sergio Perez van Red Bull en Carlos Sainz van Ferrari hielp Verstappen zondag als vijfde te eindigen in de Grand Prix van Azerbeidzjan in Bakoe. De regerend kampioen stond zevende voor de crash. Het was weer een dag waarop Verstappen moeite had met zijn Red Bull-auto, aangezien beide McLaren-auto’s boven hem eindigden. Oscar Piastri won de race.

Verstappen begon de race op de zesde positie, met zijn naaste uitdager voor het racekampioenschap, Lando Norris van McLaren, die op de 17e plaats startte. Charles Leclerc pakte pole in de Ferrari.

Het was een behoorlijke start van de race voor Verstappen, want hij sprong een plekje in bij de eerste bocht. De 26-jarige passeerde George Russell in de Mercedes in de bocht.

Hij had echter opnieuw moeite met de auto, wat al maanden het geval is bij Red Bull. In de 11e ronde vertelde hij zijn team dat er “geen bite in de auto zat.”

Red Bull bracht Verstappen in de 13e ronde naar binnen voor zijn eerste pitstop, waarbij hij wisselde van medium naar harde banden.

De auto bleef worstelen toen de remmen het op een gegeven moment begaven. Hierdoor moest Verstappen een tijdje door een aantal bochten, maar dat bleek een temperatuurprobleem te zijn.

Dit bleek nog duidelijker toen hij in de 34e ronde werd ingehaald door George Russell, waarmee hij de zesde plaats van de regerend kampioen overnam.

Toen hij uit de pits kwam, lag Norris tien seconden achter Verstappen, maar hij wist hem toch in te halen in de 48e ronde, waardoor Verstappen naar de zevende positie zakte.

De Nederlands-Belgische coureur had echter ook wat geluk. Een fascinerende driestrijd om de eerste positie eindigde met Carlos Sainz en Verstappens Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez die tegen de muur crashten en uit de race vielen. Dit zorgde ervoor dat Verstappen de race als vijfde eindigde in plaats van als vierde.

Oscar Piastri van McLaren won de race en hielp McLaren voor het eerst dit seizoen aan de leiding in het constructeurskampioenschap. Het Britse team heeft 476 punten, met Red Bull nu op de tweede plaats met 456 punten.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Red Bull dit seizoen zijn kampioenschap zal behouden, maar Verstappen heeft nog steeds een voorsprong van 59 punten op zijn naaste uitdager, Norris.