ACTUEEL NIEUWS: Ajax verslaat Besiktas met 4-0 in Europa League…

Ajax verslaat Besiktas met 4-0 in openingswedstrijd Europa League

Ajax-aanvaller Mika Godts scoort twee keer, middenvelders Kenneth Taylor en Kian Fitz-Jim scoren elk één keer

De Nederlandse grootmacht Ajax versloeg de Turkse Super Lig-club Besiktas met 4-0 in de openingswedstrijd van de UEFA Europa League op donderdag.

Ajax-middenvelder Kian Fitz-Jim scoorde met een laag schot van dichtbij en bracht de thuisploeg in de 31e minuut op voorsprong in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Het afstandsschot van Besiktas-middenvelder Moatasem Al-Musrati miste het Ajax-doel met centimeters over de lat in de 36e minuut.

Ajax-aanvaller Mika Godts maakte een comfortabele afronding één-op-één met de Besiktas-doelman in het strafschopgebied en maakte er in de 51e minuut 2-0 van.

Slechts twee minuten later mikte Ajax-aanvaller Bertrand Traore zijn schot op de lat.

Na een goede uitwisseling van passes met zijn teamgenoten, schoot Ajax-middenvelder Kenneth Taylor in de 55e minuut van buiten het strafschopgebied binnen.

Godts scoorde er in de 73e minuut nog een van binnen het strafschopgebied.

Met dit resultaat staat Ajax bovenaan de ranglijst van de competitiefase met 3 punten en een doelsaldo.